Както се очакваше, извънредната сесия за обсъждане на тежкото финансово състояние на общинското дружество „ВиК Бебреш” не се проведе поради липса на кворум. На заседанието не присъстваше нито един съветник от управляващото мнозинство. След като изминаха 20 минути от началния час на свиканото за днес заседание, Йорданка Лалчева обяви, че то няма да се състои и насрочи следващото извънредно заседание на 17 юни от 9 ч. 


На въпрос на Иван Гавалюгов защо извънредната сесия не се свиква извън работно време, каквато е обичайната практика, Йорданка Лалчева отговори: „Поставили сте толкова много точки, че ще трябва да заседаваме цяла нощ.”. Гавалюгов репликира, че точката е само една, а въпросите са много. 


Председателят на ОбС  каза още, че седем съветници са внесли заявления, че няма да присъстват на извънредното заседание, тъй като ще пътуват в чужбина. 


В залата присъства управителят на ВиК Радослав Наков, който заяви, че няма да бъде на следващото извънредно заседание поради важен служебен ангажимент. Той каза, че е подготвен да отговаря на въпросите и показа папка с документи, но не пожела да я предостави на опозицията в ОбС. 


Накрая Иван Гавалюгов обяви, че от 17 часа днес съветниците, внесли искането за провеждане на извънредна сесия за ВиК, свикват пресконференция за местните медии, на която ще изнесат интересна информация за проблемите на общинската фирма.  За тази цел той поиска от председателя на ОбС да им предостави подходящо помещение в общинската администрация. След кратко колебание, Лалчева отвърна: „Може в зала 15.”. Тя каза, че няма да присъства на пресконференцията, тъй като й се налага да пътува до София.