Групата на ОББО  напусна залата и извънредното заседание на общинския съвет тази вечер бе прекратено поради липса на кворум. Поводът за напускането стана искането да бъде дадена думата на Владимир Танев, представител на фирма „Травел Медия груп”. Както вече сме информирали фирмата е в съдебен спор с  община Ботевград по повод изпълението на  възстановката „Последните дни на цар Иван Шишман”, представена на Боженишки урвич през септември 2014 г. Делото бе заведено по време на предишното ръководство на общината. На „Травъл медия груп”  са изплатени само 30% от договора, а междувременно управляващият орган на европейската програма наложи на община Ботевгад 100% корекция на проекта.
На днешното заседание кметът Иван Гавалюгов внесе предложение общинският съвет да избере комисия с представители от всички политически групи и вещи лица, които да направят проверка и преценка какво точно е изпълнено по договора, на каква стойност са предоставените костюми и декори и на фирмата-изпълнител да се предложи извънсъдебно споразумение.
Срещу това предложение се обяви бившият кмет Георги Георгиев, който заяви, че този казус е в съда и той трябва да се произнесе, а не комисия. Владимир Танев, който бе в залата, поиска думата, а групата на ОББО напусна в знак на несъгласие.
На днешното извънредно заседание бе приета програмата за управление и развитие на община Ботевград до 2019 година.  Тя бе подкрепена от 26 съветници, Георги Георгиев се въздържа.
Очаквайте още подробности от заседанието на общинския съвет.