Мъжкият ни баскетболен национален отбор може да остане без чужденец за европейските квалификации това лято заради изненадващ проблем. Селекционерът на „лъвовете” Георги Младенов удря на камък в опитите си да открие двамата американци с наши паспорти Джаред Хоумън и Седрик Симънс, единият от които трябваше да избере за позиция „център”.


„Хоумън не можем да го открием, само ни препращат през разни агенти. Със Седрик се чухме веднъж, но след това и той изчезна. За Джоуи Дорси от Барселона директно ни попитаха какво ще дадем за да вземе паспорт, а с Джош Дънкан от Апоел (Йерусалим) не се разбрахме. Дал съм срок до 15 юни да ми кажат 100% с кои играчи разполагам, и без това вече съм закъснял”, призна Младенов.


Легендарният №12 на Левски и националния отбор коментира и възможността Брандън Хийт от „сините” да облече екипа на „лъвовете”.


„Той е невероятен играч, от години не съм виждал такъв. Обаче не може да ми свърши работата, която искам. Трябва ми център, а не плеймейкър. На тази позиция искаме да развиваме Станимир Маринов от Балкан. Ако вземем Хийт в националния това няма как да стане”.


"Телеграф"