Месец вече не спират слуховете, че между управителя на МБАЛ – Ботевград д-р Филип Филев и неговата предшественичка д-р Маргарита Стоева е назрял конфликт, довел до уволнението на бившата управителка. Преди повече от седмица потърсихме за коментар по въпроса д-р Филев. Той обаче категорично заяви, че не е издавал заповед за освобождавнето на д-р Стоева.
В телефонен разговор, проведен преди минути с наш репортер, управителят на болницата съобщи, че е връчил официално предизвестие на своята колежка. „Всеки нов шеф има право да избира хората, с които ще работи. Действително връчих предизвестие на д-р Стоева. В срок от три месеца ще я освободя от длъжност. Нейно право е да обжалва решението ми пред съда” – заяви д-р Филип Филев. Той категорично отказа да сподели причините, поради които ще освободи от длъжността "завеждащ хирургично отделение" д-р Маргарита Стоева.

По повод разпространените информации, че мястото на началник ще заеме д-р Жеков, управителят на болницата отговори, че не го познава. “Разговарял съм с няколко колеги в София да заемат мястото на д-р Стоева. Очаквам техния отговор” – заяви д-р Филип Филев.

Електронното издание потърси мнението и на другата страна. Мобилният телефон на д-р Стоева обаче е изключен.