Езиковият център не изневери на традицията си и отбеляза края на учебната година с шоу-програма, която на 16 юни представи в големия салон на читалището. Както винаги – салонът бе пълен с приятели, почитатели, родители и много гости.
„Имало едно време” – така започва всяка приказка. Това бе и заглавието на шоуто на „Марконис” -Once upon a time... А приказката, която разказаха  от сцената, бе интересна, забавна и много поучителна.
Мини-пиеса с приказни герои показваше колко важно е  човек да чете, да се учи, за да има успех в живота.
Последва оригиналният скеч, който показа един учебен час през 1979 г. и един учебен час днес. Как се променят поколенията, приликите и разликите  между политическа и социална реалност тогава и днес – всичко това в невероятното изпълнение на Адела Омар в ролята на учителката. Всъщност Адела е един от изявените таланти на „Марконис”. Тя бе в главната роля и в пиесата на Оскар Уайлд „Колко е важно да бъдеш сериозен”, която учениците представиха  миналата година на английски език. Точно тази пиеса всъщност стана основата на проекта „T.I.M.E. for teenagers”, с който управителят на училището Николай Николов  се представи на международна конференция и доказа, че използването на професионални театрални практики подобряват усвояването на чуждия език.
Любомира Вушева, Йоанна Иванова, Нина Иванова и Никола Григоров очароваха публиката с изпълненията си на популярни песни на английски, френски и руски език – 3 от 9-те езици, които се преподават в “Марконис”.

С най-голямо нетърпение се очакваха традиционните звания, които се връчват  в края на всяка учебна година. “Ученик на годината-2014” стана Иван Веселинов Симеонов, “Госпожица творчески порив” – Йонка Иванова Вутева. Тя е активна участничка в подготовката на всички тържества на „Марконис”, а в шоуто „Имало едно време” направи хореографията на танците.
Цеца Кирилова получи званието „Главен репетитор на „Марконис”. От тази година г-ца Кирилова е преподавател в „Марконис”, но всъщност тя е и негов възпитаник.  Участвала е в много програми, а в тазгодишното шоу вече е сценарист и режисьор.
Поля Дишкова – водеща на шоуто, заслужено получи отличието „Водещ номер 1”.  В продължение на няколко години тя не само се обучава в езиковия център, но и популяризира мисията му. Тя е водеща на всички публични изяви на училището. „Където и да се появи, Поля разпръсква чар, зарежда с топлина и спокойствие всяко събитие”- казва за нея управителят на „Марконис” Николай Николов.

За трети път „Учител на годината” е Румяна Видинова. Наградата й е тридневна екскурзия до Охридското езеро. Същата награда получава и офис-асистентът на училището Красимира Антонова.
Кулминацията на вечерта бе тържественото връчване на сертификати от Университета Кеймбридж на 53-ма възпитаници на ”Марконис” от детско-юношеските нива BJ, AS и BS. Сертфикатите бяха връчени лично от г-жа Марияна Маркова – Главен директор и собственик на Езиков и изпитен център “АВО-Бел”, София – партньор на “Марконис” в провеждането на изпитите на Университета Кеймбридж”
От 53-ма положили изпитите  има 12 пълни отличници. Оценките между отличен 5,50 и отличен 6,00 по шестобалната система са 33  или 62,3%. „Средният успех на положилите изпити ученици е Отличен 5,50 – с гордост сподели с присъстващите управителят на “Марконис” Николай Николов.