Езиковият център „Марконис” е  първото българско училище, което стартира  пилотиращ проект за прилагане на нова учебна система на обучение  - Wider World. Тя е предназначена за  ученици от юношески нива и е разработена от издателство PEARSON и BBC, водещи компании в образователния и медийния бизнес в света.
Новината бе съобщена при откриването на новата учебна година в „Марконис”, което по традиция е на 14 септември – Кръстовден.
„Тъй като всеки труд се възнаграждава, то когато се учи един нов език, наградата е стократна, защото в днешно време виждаме, че без език дори не те вземат на работа” – заяви отец Борис Петров, който отслужи тържествения водосвет при откриването на учебната година.
„Невероятно е усещането да стоя пред толкова добри и успели ученици- извоювали страхотни резултати на международните изпити през изминалата учебна година”, заяви управителят на „Марконис” д-р Николай Николов.  43 ученици от явили се на изпитите на Университета Кеймбридж и на Пиърсън, са постигнали оценка Отличен (6), а 91, /което е над 71%/   са изкарали оценки между Отличен (6) и Мн.добър (5) по шестобалната система.
Върбинка Хаджидимитрова, мениджър на  АВО Бел – отворен изпитен център за изпитите на Cambridge връчи сертификатите на учениците от високите нива.
От тази учебна година в „Марконис” ще има и нов преподавател от Англия – Алисън Лоу, гост-лектор за юношеските нива ще бъде Гергана Симеонова от София.