Спешно поставиха ударопоглъщаща настилка под съоръженията на детската площадка до ротондата. Това стана днес, след като външни експерти, придружавани от главния архитект и други служители на техническа служба в общината, направиха оглед на мястото, предназначено за деца. Не става ясно по каква причина се налага извършването на тези промени на откритата само преди половин година детска площадка. Общинският кмет нееднократно, публично и съвсем категорично е заявявал, че няма никакви нередности и несъответствия с нормите за безопасност при изграждането на площадката за игра до ротондата.


В случая най-вероятно става дума за проверка от висшестояща инстанция, приключила с разпореждане за обезопасяване на площадката според изискванията на действащата нормативна уредба.


Дали причината, довела до спешните обезопасителни дейности на новооткритата детска площадка, е скорошна промяна в законодателството, или е следствие от промяна в подхода на проверяващите органи към обекти на община Ботевград, е въпрос, който тепърва ще се изясни.