Патриарх Неофит е благословил проф. Георги Близнашки по време на лична аудиенция на премиера при Негово Светейшество днес преди обед. Министър-председателят отиде в 11 часа в кабинета на дядо Неофит в Софийската митрополия на столичната улица „Калоян".
Служебният премиер излезе от Министерския съвет, заобиколен от множество гардове на НСО и измина пеш 300-те метра от "Дондуков" 1 до "Калоян" 7. Служебните му автомобили го следваха бавно отзад. По пътя си Георги Близнашки на няколко пъти бе спиран от граждани, които му пожелаваха успех.
Срещата между премиера и патриарха е лична и само ако Негово Светейшество реши ще бъде оповестено какво са си говорили дядо Неофит и премиерът, бяха локонични пред "Всеки ден" от Светия Синод. По информация на "Всеки ден" лично Георги Близнашки е поискал да целуне ръка на патриарха и да изкаже уважението си към Негово Светейшество и към Българската православна църква.
Вчера след първото си заседание министрите от служебното правителство запалиха свещ и се помолиха в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски". Бе отслужена литургия, по време на която свещениците пожелаха успех на новото правителство. На излизане от храма проф. Близнашки каза, че българите трябва да търсят опора в нашите изконни традиционни ценности.
„Църквата ни е крепила в най-тежките дни, а знаете че много хора изнемогват в тези дни, особено тези, които са потърпевши от природните бедствия и порои. В такъв момент човек трябва да потърси закрила и подкрепа. Хората имат нужда от този знак и мисля, че постъпихме добре. Самият аз съм кръстен още при раждането, обичам Българската православна църква", сподели премиерът.