Вместо да стане по-ясен отговорът на въпроса "Чий е "Левски", главните действащи лица в сюжета около продажбата на 42% от акциите на футболния клуб на кипърска офшорка внесоха още повече неясноти. 

Собственикът на клуба Тодор Батков и банкерът Цветан Василев дадоха напълно противоречащи си версии кой кой е в ситуацията, която "Капитал" описа в последния си брой

Веднага след излизането на материала на сайта на "Капитал", Батков се включи по радио "Дарик", за да обясни, че кипърската офшорка Diggeraso Limited е негова, а не на Делян Пеевски, както се предполага в материала. 

"От акциите 90% са мои и са на едно мое дружество. От вземанията, които са на стойност 28 милиона лева, 9 милиона са на мое дружество, а останалите пак на мен като физическо лице... Познавам Пеевски, за когото се твърди, че е собственик на клуба. Но кипърското дружество е мое. Даже сега се активизирах и поисках от регистъра удостоверение, което да покаже, че аз съм му собственик. От тук нататък Пеевски си е Пеевски, но аз съм Тодор Батков", заяви той.

В същото изявление Батков признава, че е взел заем от мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев през 2011 г., както се твърди в материала. 

"Действително през ноември-декември 2011 г. беше кризисна ситуацията и трябваше спешно да се намерят един милион лева, за да се платят заплатите. Тогава говорих с Цветан Василев и се разбрахме да помогне. Помощта му бе договор за заем. Аз не отричам, че моя фирма му дължи пари по този заем", добави той.

Според документите, които "Капитал" публикува ден преди Коледа през 2011 г. свързаната с Цветан Василев "Билдинг рисорт" ЕООД е предоставила заем на офшорката 1 милион лева, за да финансира покупката на акции в "Левски" и половината дълг на "Левски" към Батков.

В изказванията на Батков не стана ясно защо е било необходимо да взима заем, за да купи чрез своя офшорка от своите акции в "Левски" и от своя дълг.

Подобен въпрос зададе и Цветан Василев, който в неделя отрече да е разговарял с Батков и да му е давал заем.

"Как г-н Батков е договорил с мен заем, при условие че не е говорил с мен, а с г-н Делян Пеевски и адвокат Александър Ангелов", попита той в изявление, цитирано в inews.bg.

"Ако съм му дал заем, защо залогът на 39% от акциите на "Левски" не е в моя полза, а е в полза на подставените лица, свързани с този кредит? Ако кипърската фирма, в която г-н Батков е заложил 39% от акциите на "Левски", е 100% негова собственост, каква е логиката да дава в залог акциите на "Левски" сам на себе си? Кого лъже с този залог г-н Батков", попита още Цветан Василев.

Още в петък Батков даде отговор на последния въпрос: "Аз съм известен с това, че не лъжа".

Иначе Тодор Батков обяви, че за да докаже, че той контролира ситуацията в "Левски" през септември ще се проведе общо събрание, каквото не е провеждано през последните две години. 

"В момента има процедура за капитализиране на вземанията. Предстои вещи лица да направят оценка и през септември ще има общо събрание на клуба. На него капиталът ще бъде увеличен до 28 милиона лева. И тогава Тодор Батков ще има 64%... Кипърското дружество също ще има акции, които ще са 35%, 0,1% ще бъдат акциите на досегашните физически лица", каза той.