Представителство на Съюза на Българските художници за Ботевград, Правец и Етрополе организира АРТ фестивал с участието на художници от България, Румъния и Сърбия. Събитието ще започне на 1 септември и ще завърши с изложба на 10 септември 2014 година. Финансирането на АРТ фестивала е осигурено от частни спонсори, Съюза на българските художници и Министерството на отбраната  - Агенция „Клубове и военно дело”.
Темата, върху която ще творят художниците, е „Площадът”. В продължение на десет дни те ще пресъздават своето усещане за града и неговото сърце – площада, върху бялото платно.
„Все още не сме уточнили къде ще се състои изложбата. Тъй като залата на музея е ангажирана за друга изложба, смятам, че фоайето на втория етаж на читалище „Христо Ботев” е подходящо място за подреждане на творбите на участниците в Арт фестивала. В тази връзка съм внесъл писмено заявление до съответните институции, в което посочвам, че желаем да подредим експозицията на втория етаж в читалището”, съобщи Володя Казаков, председател на представителството на СБХ за Ботевград, Правец и Етрополе.