Кметът на Ботевград Георги Георгиев твърди, че последно е виждал Семко Семков преди около седмица. Срещнали се случайно на паркинга на общината. „Интересуваше се за едни имоти край Скравена и как може да ги купи”, разкри Георги Георгиев пред БЛИЦ. Той отрича слуховете, че двамата са имали общи интереси покрай обществените поръчки, изпълнявани от Семко Семков.„Тези, които го казват, са идиоти и глупаци и простаци. Писнало ми е да се занимавам с такива. Семко е извършвал хиляди обществени поръчки, проверявани са от всички институции. Той беше едно уважавано от мен лице и като бизнесмен и като приятел. Ние сме семейни познати, моето дете си играеше с неговите, съпругите ни се виждаха често, те са идвали на много наши семейни празници”, твърди Георги Георгиев. 

Източник на БЛИЦ обаче твърди, че през лятото на миналата година е имало спречкване между Георги Георгиев и Семко Семков и дори се е стигнало до бой. Инцидентът е станал в двора на хижа. Поводът за сбиването според нашия източник е бил съвсем тривиален – Семко Семков е заподозрял Георги Георгиев, че има отношения със съпругата му. 

„Някакъв глупак, пълен глупак, прави тези интриги. Аз живея на една улица с него, аз на долния край, той на горния”, твърди пред БЛИЦ Георги Георгиев. Той научил за смъртта на приятеля си сутринта. Бил в банята, когато секретарката на общината го потърсила, телефона вдигнала съпругата му.  „Останах като туширан, цялата община е шашната от тази постъпка на неизвестния убиец”, каза още Георги Георгиев пред БЛИЦ.