Националният селекционер Георги Младенов освободи Павел Маринов, Александър Янев и Чавдар Костов от националния отбор. Причината е системно неспазване на дисциплината, заради което бе свикана и извънредна пресконференция днес.


Президентът на баскетболната федерация Георги Глушков подкрепи треньора за решението.

"Националният отбор не е изтрезвител", отсече Младенов, цитиран от ТВ7. Селекционерът добави, че е повикал Симеон Илиев в представителния тим за квалификацията с Черна гора в неделя.

"Представителният отбор трябва да бъде чест и кауза. Тези думи са изтрити. Време е да се направи нещо. Неприятно ми е че съм аз този, който трябва да вземе мерки. Което се случвало преди, продълажва и сега. В името на нещо предишните треньори са правили компромиси. Когато обаче това стане практика, няма компромис. Не мога да го приема като чиста монета. За мен все още националният отбор е връх в кариерата на един играч и треньор. Може вече да се е изгубил смисълът. Но аз взех своето решение и то не подлежи на коментар. Аз съобщих на играчите решението си. Мисля, че така е нормално, а не да научават от медиите какво се случва в отбора. Рано или късно това трябваше да стане", допълни Младенов.