Националният отбор по волейбол игра със самочувствие и вдъхновение, но все пак отстъпи с 1:3 (21:25, 25:23, 22:25, 20:25) на световния шампион Бразилия в последната си контрола преди световното първенство.

Селекционерът Пламен Константинов също остана доволен от представянето в залата в Ботевград, в която присъстваха над 3000 души.

Той започна мача без капитана Тодор Алексиев, който получил травма на загрявката. Тодор Скримов и Николай Пенчев играха на посрещане, а Владимир Николов зае поста на диагонал на разпределителя Жеков. 

И в днешния първи гейм се проявиха слабости, които бяха видни в мача срещу Франция преди два дни. Въпреки че началото беше обещаващо, множеството грешки на начален удар заличиха ранния аванс и дадоха много повече козове на "селесао". 

Когато сервисът потръгна във втората част, се промени и поведението на терена. Ветеранът Владимир Николов, който се завърна в отбора като игра за предстоящото първенство се превърна в главната фигура. След негови успешни атаки националите взеха три точки аванс при 19:16. Те не изпуснаха момента и взеха гейма.

Третата част беше напълно равностойна, а бразилците се опитваха да неутрализират домакинското предимство с чести оспорвания на съдийски решения.

Загубата обаче в този гейм се отрази негативно на играта в четвъртия. Играчите на Константинов бързо допуснаха голяма изоставане от 5:12. Постепенно наваксаха в точките, дори се опитаха да притиснат Бразилия, но в края по-големият опит на съперниците им помогна да вземат частта и мача.