България ще излезе срещу звездите на Франция на 13 септември в първи мач от новата фаза на квалификациите за Световното първенство в Китай с час по-рано. От БФБаскетбол бяха обявили начален час – 19, пред ФИБА с оглед факта, че мачът е в работен ден (четвъртък), за да могат повече фенове на баскетбола да се насладят на играта на звездите на съперника и да подкрепят българските момчета във важната битка.


 Официалният броудкастър на квалификациите – БНТ, избран от ФИБА за този цикъл, обаче наложи промяната. БНТ ще излъчва и мачовете от Световното първенство по волейбол, които съвпадат с мача България - Франция. За да могат привържениците на спорта да се насладят и на волейбола, и на баскетбола, бе наложена промяна на началния час в „Арена Ботевград“ и двубоят ще стартира в 18 часа.


 Въпреки това в лагера на националите и организаторите от БФБаскетбол се надяват на пълна зала в Ботевград и френетична подкрепа за българския национален отбор, както това се случваше във всеки от двубоите на „лъвовете“ до сега.