Ямбол привлече в редиците си американския плеймейкър Джауан Картър. Новото попълнение на ямболският отбор е висок 180 см. и тежи 84 кг. и е роден през 1987 г.


В професионалната си кариера в Европа Картър е играл в отбори от Турция - втородивизионния Дарушафака, след това отива в полския Полфарма Гданск, във втородивизионния френски тим Нант, а след това в шведския Йемтланд.


Джауан Картър е второто ново попълнение на Ямбол. Преди три дни подготовка с отбора започна гарда Милен Костов. Тимът се раздели със Станислав Славейков въпреки желанието на клуба да го задържи. Примамливата оферта отправена му от тима на Черно море Порт, на която ямболския тим не можа да отговори, изпрати Славейков във Варна.


Отборът се раздели и със Сергей Цветков, който изяви желание да премине във Виха Пантерс от регионалните групи на Германия. За този трансфер Ямбол ще получи финансова компенсация, заради преждевременно прекратяване на договора му.


През новият сезон в ямболския тим няма да бъде Димитър Маринчешки, към когато няма отправена оферта за продължение на престоя му в Ямбол. Още преди края на изминали сезон бе анонсирано, че Павлин Иванов ще премине в Левски, а завръщането на Васил Кьосев все още не е сигурно.  


Старши треньор на отбора ще продължи да бъде Юлиян Радионов, но вече няма да има за помощник Ивайло Стоименов. Значително по-близо до отбора в сравнение с миналия сезон ще бъде Иван Чолаков.


Българските играчи, които ще носят екипа на Ямбол през сезон 2014-15 са капитанът Станислав Говедаров, националът Костадин Маршавелски, както Стоян Петков и Стойо Чолаков. В състава ще бъдат включени Иван Тенев и юношите на клуба Андрей Иванов, Косьо Великов и Росен Иванов, последният ако бъде възстановен от нараняване на кръста.  


Ямбол ще привлече още двама чужденци – център и леко крило, както и още един български играч.