Старши треньорът на Балкан (Ботевград) Георги Младенов вече има яснота около лятната селекция на баскетболния отбор.

Младенов е набелязал четирима баскетболисти, а участието на тима в Балканската лига ще зависи единствено от бюджета на клуба за следващото първенство. Специалистът е доволен от представянето на Балкан в първенството, въпреки трите загуби от Лукойл Академик във финалната серия.

"Никога в треньорската ми кариера не съм имал по-сплотен колектив. Сега предстоят разговори около бюджета на отбора за догодина. Ще имаме по-високи амбиции, но едно участие в Балканската лига не стои като цел, която трябва да бъде изпълнена на всяка цена. За участие в европейските клубни турнири ни трябва по-силен състав и двойно по-голям бюджет. Не можем да си позволим да участваме с този отбор в Европа", заяви Георги Младенов.

"Ще се опитаме да победим Лукойл Академик поне един път. Вече имам четирима набелязани състезатели - двама българи, един нигериец и един американец. Иван Лилов ще остане при нас, ако не получи изгодни оферти от чужбина. Аз имам договор с Балкан за 2+1 години и мисля да го изпълня. Ще започнем подготовка за новия сезон около 15 юни", каза още Младенов.

Изпълнителният директор на клуба Петко Колев, заяви, че Балкан има дългосрочни планове за развитие, а настоящите резултати са плод на 5-годишен труд. "През миналата година общината отпусна 600 хиляди лева за спорт в Ботевград, вероятно сумата ще бъде увеличена през следващия сезон. Търсим нови спонсори след като постигнахме исторически успех през това първенство. Работата ни в последните 5 години даде резултат", каза Петко Колев.