Място в тройката на Националната баскетболна лига (НБЛ) и евентуално в Балканската лига са целите на БК Рилски спортист (Самоков) през новия сезон. Това обяви на пресконференция днес президентът Петър Георгиев.

"Мислим да играем по-сериозна роля в шампионата. Подготовката на отбора започна в края на юли и досега всичко е нормално. Капитанът Александър Груев все още се възстановява от операцията, но скоро ще се върне в игра. Никога не съм поставял изисквания за класиране пред отбора, но тази година за пръв път имам такива - да сме в тройката на НБЛ и евентуално на Балканската лига", каза още Георгиев. Петър Георгиев каза още, че в момента клуба няма проблеми със залата и с община Самоков, но "и не получават помощ от Общината".

"Бюджетът на клуба за тази година е колкото на Лукойл Академик за един играч. Аз обаче се надявам поне четирима наши баскетболисти да играят в националния отбор през лятото. Не обичам да коментирам съдийството, но в България то е доста изостанало. Просто баскетболът изпреварва съдийството", добави Георгиев. "В спорта няма реално постижими цели. Спечелването на Балканската лига преди две години, отстраняването на Лукойл Академик в турнира за Купата на България - не бяха реални цели, но ги постигнахме. Трябва да побеждаваме във всеки мач. В баскетбола има външни и вътрешни фактори. Притесняват ме повече вътрешните, а те са контузиите на Груев и Атанас Радев", коментира старши треньорът на тима Александър Тодоров.

Относно предстоящия мач от Балканската лига в сряда с румънския Муреш Тодоров каза: "Това е най-добрият отбор в нашата група. В него играят трима американци. Обстановката е ужасно трудна. Горе-долу като в Ботевград само, че там има 400 зрители, а в Румъния - 4000".

"За мен третото място е постижима цел. Ще ние е трудно да се борим с Лукойл Академик и Левски, но и те не са непобедими. Останалите отбори да на еднакво ниво и имаме амбиции да ги победим всички", заяви капитанът Александър Груев. Тази нощ баскетболистите на Рилски спортист ще пътуват за Румъния, където в сряда излизат срещу Муреш в първия си мач от Балканската лига.