Цялата общинска администрация, селските кметове и кметски наместници, много учителки,  както и подбрани местни бизнесмени, присъстваха на днешната среща с кандидат-депутатите от листата на ГЕРБ, която се състоя  от 13:30 в малкия салон на читалище "Христо Ботев". По стара ботевградска традиция, височайшите гости бяха посрещнати с духова музика. В ролята на домакин на срещата с избирателите от района бе общинският кмет Георги Георгиев, а любезно му съдействаше неговият син Даниел - бивш независим депутат, подкрепящ ГЕРБ, експерт по околна среда и води. 


Явната (само)ангажираност на семейството с кампанията на борисовата партия, изглежда бе основната причина салонът да е изпълнен предимно с хора, работещи в бюджетната сфера, чийто физиономии обаче издаваха по-скоро присъствие по задължение, отколкото реален интерес към събитието. И как да е иначе, след като в работно време, задълженията и ангажиментите се определят от работодателя, а като такъв на повечето присъстващи, пряко или косвено,  се явява ботевградският градоначалник.


А иначе събитието бе изпълненено с обичайните и добре познати пердизборни лозунги и обещания на вече обиграните политици, спазвайки "етикета" както в говоренето, така и в облеклото. На фона на общоприетия, но скучен, "дрес код" на подобни събития обаче трябва да се отбележи свежият, и вече утвърден собствен стил на обличане на Даниел Георгиев, съчетаващ по неповторим начин официални черни лачени обувки със спортно-елегантни светло сини дънки и разкопчана бяла риза. Придобилият национална известност с политическата си маневреност в прецедентно кратки срокове млад политик, изглежда вече е преодолял колебанията от периода си на ежечасна партийна преориентация. С  възвърнато самочувствие и увереност, бившият депутат очевидно и  по мъжки е поел нещата в свои ръце ( виж снимките ), което обаче определено смущава някои дясно позиционирани, и не толкова тези с ляво разположение.