Със заповед на министъра на образованието и науката от м. юли т.г. Професионалната гимназия в Етрополе ще носи името Професионална гимназия „Тодор Пеев”.


И тук първият учебен ден започна с вдигане на Националния трибагреник и с изнасяне знамето на училището.
За разлика от другите училища времето ни пощади и тържеството премина без дъжд. Откри го директорката Десислава Найденова, която  започна с новината  за утвърденото от Министерството име на гимназията.
„Нека името на училището бъде наше задължение, каза тя. Нека името на великия етрополски възрожденец да ни накара да бъдем добри, отговорни и да спазваме неговите завети за просветени и обществено ангажирани личности.”
След словото си, тя прочете поздравителния адрес от Румяна Коларова-министър на образованието и науката.
С поздрав към всички ученици отправи учителката Цеца Николова.
Присъстващите бяха дълбоко трогнати от песента „Я кажи ми, облаче ле бяло”, която изпълниха две ученички от ІХ и ХІІ клас, заедно с изпълнителката на народни песни Диляна Гоцева. „Това изпълнение е с пожелание никога да не си тръгвате от нашата Мила Родина”, допълни директорката.
Отец Емил от Етрополския манастир благослови училището, учителите и учениците с водосвет за здраве и благоденствие през цялата учебна година.
Приветствен адрес от името на кмета инж. Богомил Георгиев, заедно с много красив букет цветя, поднесе Росица Христова.
Гости на тържеството бяха заместник-кметовете на Общината Венета Гергова и Росица Христова, главен инспектор ПКВ Росица Иванова и Нели Сейменарова-директор на Дирекция ”Бюджет и финанси”.
Венета Гергова плисна водата от менчето, с пожелание „на училището да му върви, като по вода”.
Първият училищен звънец удари Росица Христова.