От утре играчите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан са в почивка. Днес те се събраха в спортната зала по покана на ръководството на клуба, където получиха допълнително възнаграждение за спечелването на бронзовите медали от току-що завършилото първенство на Националната баскетболна лига.


"В следващите няколко седмици  управителния съвет на клуба трябва да определи бюджета за следващия сезон - каза президентът на клуба Иван Гавалюгов. - Едва след формирането му ще се проведат разговори с играчите. Както и досега, ние трябва да сме сигурни в изпълнението на този бюджет, за да можем да говорим за конкретни параметри с всеки един от тях. Някои от баскетболистите имат договори с клуба за още една година - това са Атанас Радев, Любомир Лилов и част от по-младите играчи. На други - като Йордан Бозов и Георги Давидов - договорите им с Балкан вече изтекоха", обясни Гавалюгов.

Важно е да спомене - продължи Иван Гавалюгов  - че всички досегашни играчи изразиха принципно желанието си да останат в отбора и следващия сезон. Кои обаче ще продължат да носят зеления екип, вече е въпрос на по-сериозни разговори. Ръководството на клуба има намерение да не отстъпва от сегашните позиции, категоричен бе той.