Война между Левски и родната федерация може да пламне, ако Станимир Маринов не получи право да бъде картотекиран при "сините" в най-скоро време. Ръководството на шампионите и носители на Купата на България обмисля дори да заведе дело срещу централата, заради бившия гард на Балкан. Причината е, че 23-годишният талант от Силистра все още е с неизяснен статут, според БФБ и НБЛ, които нямат доказателства, че той е разтрогнал с ботевградчани.


Левски чака решението на Арбитражната комисия до края на седмицата и се надява, че то ще бъде в полза на отбора и на Маринов, който през лятото напусна Балкан и се присъедини към столичани. Претенциите му са, че договорът с тима от Ботевград трябва да бъде анулиран, защото бившите му работодатели не са изрядни платци спрямо него. Контрактът обаче не е разтрогнат и в БФБ и НБЛ не картотекираха плеймейкъра, а това разгневи Левски и Тити Папазов. Той загатна, че нещата може и да стигнат до съд.


"Никой не печели от съдилища. Лошото е, че момчето стои и не играе. Апелирам към БФБ да се вземе морално правилно решение в случая", коментира треньорът на Левски.