Станимир Маринов ще продължи да тренира с Левски, въпреки че Арбитражната комисия отказа да го обяви за свободен агент и той продължава да има действащ договор с Балкан. Гардът на националния ни отбор няма намерение да се връща в Ботевград, а ръководството на "зелените"също няма да прави подстъпи за подобно действие.


23-годишният баскетболист се очертава да не практикува професията си в следващите няколко месеца, докато не излезе съдебното решение по неговия казус. Той се опитва да скъса контракта си по вина на клуба, но от Балкан са категорични, че няма повод за такова отсъждане.


Маринов и неговият адвокат ще вземат решение днес относно по-нататъшните си действия в този заплетен казус. По всяка вероятност те ще са свързани с иск срещу федерацията на база решението на Арбитражната комисия. Отделен такъв се очаква да предявят и от ръководството на Левски.


"Арбитражната комисия отсъди спрямо документите, с които разполага. Каквото и да беше решението, щеше да последва реакция от засегната страна. Сигурен съм, че хората в комисията са действали спрямо закона. Никой не иска да спре правата на Станимир Маринов. Разбира се, че ние, в ролята на федерация, искаме той да играе, защото това е важно за националния ни отбор. Но след като документите не позволяват той да бъде картотекиран в Левски или друг отбор, различен от Балкан, няма какво да направим", коментира пред "Тема спорт" президентът на федерацията Георги Глушков.


"Тема спорт"