В периода от 15 до 17 октомври община Етрополе взе участие в ХІ-та Международна туристическа борса „Планините на България – гостоприемство в четири сезона”, която се проведе в Пампорово. Своите туристически продукти представиха много общини от България, поредица представители на туристическия бранш, както и градове от чужбина. Изложението беше открито с автентичния звук на родопската гайда. Специален поздрав за всички гости и участници в туристическата борса бяха омайните танцови изпълнения на Фолклорен ансамбъл ,,Родопа’’. След невероятната фолклорна програма изложението беше официално открито с прерязване на лента и плисване на менче с вода.
Официални гости на събитието бяха заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев, областният управител на Смолян инженер Димитър Кръстанов, кметът на Чепеларе Тодор Бозуков, председателят на РТА „Родопи”  Пантелей Мемцов, председателят на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация – Благой Рагин, председателят на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти - Байко Байков, изпълнителният директор на ,,Пампорово’’ АД - Мариян Беляков, гости от щата Тексас и представители на много общини, които представиха своите туристически продукти.
„Нямаме петрол и газ засега, но имаме прекрасна природа, имаме най-хубавите планини, не само на Балканите, но и на света. Имаме легендите, които носят и омаята на тази природа от планините и мисля, че това е самородното злато и богатството, което ние трябва да разкрием пред света и пред всички останали” с тези думи зам.- министърът Бранимир Ботев даде един оптимистичен старт на туристическото изложение. Няколко минути след това неговите думи бяха потвърдени от гостите от чужбина, които без колебание заявиха, че са влюбени в българските планини и природа.  В своето изказване господин Ботев сподели, че се възхищава от ентусиазма и старанието на всички участници в изложението, чиято мисия е да покажат магнетизма и красотата на своите природни забележителности. Той категорично заяви, че туризмът е структуроопределящ за развитието на България и се надява, че това възходящо развитие ще продължава и за напред. Всички присъстващи бяха топло приветствани от областния управител на Смолян инж. Димитър Кръстанов и кметът на Чепеларе Тодор Бозуков. Те без колебание заявиха, че приветстват по всякакъв начин всичко, което се прави за развитието на туризма и това личи от поредицата реализирани инфраструктурни проекти за развитието на туризма.
По време на туристическото изложение община Етрополе представи туристически рекламни материали и продукти, разработени по Проект ,,По пътя на вярата, апостолите и древните цивилизации в сърцето на Стара планина – развитие на регионален туристически продукт на общините Етрополе, Правец и Тетевен‘‘. В рамките на проекта през изминалата година и половина трите общини рекламираха своите природни дадености и забележителности в поредица от борси и изложения в страната и чужбина. А също така бяха изработени рекламни и маркетингови материали, които по един иновативен и оригинален начин изобразяват туристическите забележителности на трите общини.
Етрополският щанд беше посетен от бившия заместник-министър на икономиката и енергетиката Иво Маринов и председателят на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация – Благой Рагин. Специални поздравления към община Етрополе и специално към кмета инженер Богомил Георгиев отправи г-н Рагин, който отбеляза, че през последните няколко години град Етрополе е придобил един съвсем нов облик, което е доказателство, че усилената работа, търпението и ентусиазмът са важен фактор за развитието на една малка община.