Вчерашното, на 5 ноември 2014 година, 13-то извънредно заседание на Общински съвет е може би едно от най-кратките от досега проведените. За около 20 минути бяха  разгледани, гласувани и приети предложените в обявения дневен ред проекто-решения. Към него беше прибавена една допълнителна точка, внесена от председателя Христо Андреев.
От заседанието отсъстваше Мила Манчева.
Извънредното заседание беше свикано заради приемането на новия Общински план за развитие за периода 2014-2020, както и оценяване на постигнатите резултати на Общинския план на община Етрополе за предходния период.
И двете точки от дневния ред бяха приети от общинските съветници.
Единствената забележка, под формата на съвет, отправена от част от общинските съветници, бе да се работи по линия на икономическото развитие на територията на Общината, тъй като в противен случай не може да се говори за повишаване на стандарта на живот.
С единодушно гласуване „за" бяха приети и предложените методики: Методика за управление, контрол и оценка на плановия процес и реализацията на плановите документи в община Етрополе и Методика за мониторинг върху изпълнението на публични политики в община Етрополе. Допълнение към втората методика беше предложено от общинския съветник Владимир Александров, което беше гласувано и прието. То касаеше състава на общинския консултативен съвет и по-точно включването в състава му на двама общински съветници, които да бъдат определени с решение на Общинския съвет.
Допълнителната точка в дневния ред се отнасяше до определяне състава на изборна комисия, която да изготви списък от 25 човека за съдебни заседатели в Районен съд-гр. Етрополе.