В 17:30 часа започна вчерашното, 26.04.2016 г., редовно девето заседание на Общинския съвет. Отсъстваше само Ралица Ботева. Към предварително обявените 15 точки към дневния ред нямаше промени. Предложенията за решения по отделните точки направи кметът и председателите на съответните комисии.
В процеса на работата нямаше съществени изменения по първоначално
предложените проекти за решения и всички бяха утвърдени: 
• Сесията прие отчета за предоставените мерки за закрила на деца с изявени дарби през 2015 г. и прие Програма за закрила на такива деца през 2016 година.
• Беше приет и годишния финансов отчет на „МИР-И” ЕООД за миналата 2015 година.
• Съветниците приеха приеха годишния финансов отчет и отчета за дейността на Медицински център І Етрополе ЕООД към 31 декември 2015 година.
• В по-разширен вид беше представен и приет годишния финансов отчет на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев – Етрополе” ЕООД със съответните  приложения към него.
• С изменението на чл. 19, ал. 1 от ЗЛЗ (ДВ,бр. 72/18.09.2015 г.) от дейността на лечебните заведения за болнична помощ отпадат дейности, което налага промяната на предмета на дейност на болницата, съгласно закона.
Във връзка с това и на основание чл. 21, ал.1, т. 9 и т. 23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), чл.137, ал.1, т.1 от Търговския закон (ТЗ), чл. 19, ал.1 от Закона за лечебните заведения (ЗЛЗ), и чл.15, ал.1, т. 2 от Наредба № 4 за упражняване на правата върху общинската част от капитала на  търговските дружества,   Общинският съвет взе следното решение:
1. Променя предмета на дейност, както следва: „1.Диагностика и лечение на остри и хронични заболявания по следните основни медицински специалности: вътрешни болести, кардиология, гастроентерология, ендокринология и болести на обмяната, педиатрия, неонатология, акушерство и гинекология, хирургия, пневмология и фтизиатрия, нервни болести, ортопедия и травматология, анестезиология и интензивно лечение, рехабилитация и физиотерапия. 2. Родилна помощ. 3. Диагностика и консултации, поискани от лекар от друго лечебно заведение. 4. Клинична лаборатория. 5. Микробиология. 6. Образна диагностика. 7. Обща и клинична патология. 8. ТЕЛК."
2. Приема Учредителен акт на МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев - Етрополе" ЕООД, гр. Етрополе (Приложение № 1), отразяващ промяната.
3. Упълномощава председателя на Общински съвет - Етрополе и Кмета Община Етрополе в качеството на представляващи едноличния собственик на капитала, да подпишат Учредителния акт (устав) на МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев - Етрополе" ЕООД, гр. Етрополе, по т. 2 от настоящото решение.
4. Упълномощава управителя на МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев - Етрополе" ЕООД, гр. Етрополе да предприеме необходимите законови действия за вписване в Търговския регистър, към Агенцията по вписванията, на увеличаването на капитала на дружеството и приемане на Учредителния акт.
• Сесията разреши ползването на  банков краткосрочен кредит-овърдрафт от ЦКБ АД в рамките на бюджетната година за оборотни средства за нуждите на Община Етрополе в размер на 500 000 лева с до 6% лихва със срок за погасяване - до 31.08.2016 год и начин на обезпечаване - особен залог върху вземания от собствени настоящи и бъдещи приходи по бюджета на общината.
• При 6 от точките в дневния ред са поставени за разглеждане на предложения, касаещи разпореждане с имоти и земеделски земи, като всички предложения са утвърдени като решения.
• Беше одобрен обема дървесина за продажба по ценоразпис на жителите на общината от горските територии, собственост на общината: общо 250 куб.м. иглолистна и 100 куб.м. широколистна дървесина.
• Сесията одобри предложението за кандидатстване с проект: „Реконструкция и ремонт на сградата и подобряване на прилежащите пространства, включително вертикална планировка на църква „Свети Великомъченик Георги" – гр. Етрополе.
• Съветниците удостоиха Йоан Даниелов Димитров с Почетен знак „За граждански принос” на Община Етрополе за високи спортни постижения по борба – класически стил, в който спорт е завоювал 36 медала от републикански първенства във всички възрасти – от деца до момчета, в която възраст се състезава и в момента.