Читателите на електронното издание категорично подкрепят призива за оставка на кмета Георги Георгиев. Това показват резултатите от проведената анкета, стартирала преди повече от месец. 73.2% от общо 2841 гласували категорично заявяват искане за незабавна оставка на ботевградския градоначалник. Желание за освобождаване на заеманата кметска длъжност от страна на Георгиев изразяват и други 7,7 %,  но тяхното виждане е, че това трябва да се случи с изтичане на сегашния мандат през 2015-та година. Напълно противоположно мнение споделят по-малко от един на всеки пет участници в анкетата – 19,1%, от общия брой гласували, които категорично не подкрепят призива на съветниците, тъй като смятат, че роденият в с. Новачене градоначалник добре ръководи Община Ботевград.


Организаторите на анкетата считат, че резултатите от допитването на практика отразяват мнението не само  на читателите на botevgrad.com, а и на голяма част от жителите на общината. 


Данните от допитването ще бъдат изпратени официално на общинското ръководство, за да се запознае с мнението на избирателите в ботевградска община. Надяваме се, че на изразената позиция по повдигнатия в анкетата въпрос ще се погледне с нужната сериозност и самокритика, каквато е задължителна за един отговорен общински ръководител, и след обстоен и обективен самоанализ, ще се предприемат нужните корекции в поведението и начина на управление.


В противен случай, при наличието на такова обществено неодобрение, моралът изисква незабавно подаване на оставка. 


Никак не бихме се изненадали обаче, ако вместо трезва самооценка, субектът на допитването, в типичния си стил, избухне срещу организаторите с обвинения за изразяване на пристрастност и манипулиране на общественото мнение, а резултатите от самата анкета бъдат обявени за необективни, изкривени и не кореспондиращи, пак според него, на положителното отношение на жителите към личността и делата му. Така както неодобрение и публично порицание наскоро получиха и авторите на обществено допитване, проучващо мнението на ботевградчани по ключови теми от развитието на града, а обобщените резултати от изразените в допитването мнения и предложения, явно съществено разминаващи се с вижданията на Субекта, бяха напълно отхвърлени и определени като отразяващи виждането само на „..онази част, където са критикарите и черногледците...“. Въпреки че проучването бе проведено в рамките на проект, изпълнението на който е възложено на консорциум именно от Община Ботевград. А и мнението на ботевградчани бе взето чрез електронна анкета публикувана не другаде, а в официалния сайт на Общината!!!