Спортно дружество „Етрополе” проведе вчера своето редовно отчетно-изборно събрание.
В салона на Спортна зала „Стоян Николов” делегатите изслушаха отчетния доклад за работата на дружество за времето от юни 2010 до ноември 2014.
Представен за разисквания беше и доклада на Контролния съвет. След това делегатите избраха новите органи на дружеството – председателите и членовете на двата органа.
Има за какво да са доволни ръководители и деятели на физкултурата в Етрополе. Многобройни са гостуванията на чужди волейболни и футболни отбори и други спортни състави в Етрополе. Не са малко и успехите на местните ни спортни формации. Работи се и за развитието на спорта сред децата и учениците.
Направено е много и по поддържане, подобряване и обновяване на спортната база. Като основен спорт в Етрополе се наложи футбола. От Спортната академия вече има състезатели, преминали да играят не само в България, но и в чужбина.
За нуждите на футбола се изградиха помощни игрища.
Волейболистите ни също могат да се похвалят със своите постижения. Особено женските ни състави.
Гордостта на ръководството на дружеството е пълното преустройване на Спортна зала „Чавдар” и на стадиона.
Ремонтът на залата се извършва с европейски пари след спечелен проект чрез ДФ „Земеделие”, мярка 321 за развитие на селските райони. 80 % от 1 200 00 лева, колкото е стойността на целия обект, идват от Европейския съюз и 20 % от Фонда.
Изпълнителят фирма „Васмит” ЕООД трябва да придаде обекта до м. март 2015 година.
Другият голям физкултурен обект е градския  стадион. Той се строи основно с общински средства, като двете игрища с олимпийски размери, трибуните с 5000 места и залата за  хора с увреждания трябва да бъдат готови до м. VІ. 2015 година.
Вярно е, че жителите на Етрополе имат проблеми със състоянието на бул. „Партизански”, но хубавите неща не стават нито бързо, нито без каквито и да са проблеми.
Тези и многото други въпроси, повдигнати в двата доклада на събранието, бяха обект на дискусия. Те ще се вземат в предвид при изработването на цялостна стратегия за развитието на спорта в Общината, която ще се представи за одобрение на сесия в Общинския съвет. В състава на дружеството са борбата, волейбола, футбола и тениса.
Събранието избра Управителен съвет на дружеството от 7 човека. За председател е преизбран Георги Нинов.
Съставът на Контролния съвет е от 3 човека, като за председател е избран Тодор Стоев.