От няколко дни в Ботевград се понесе мълвата, че изпълнителният директор на БК Балкан Цветан Луканов е подал оставка от заемания пост в управата на клуба. Днес наш репортер се свърза с него по телефона, тъй като е по бизнес дела в Белград, и той даде яснота за появилите се слухове.


"Наистина казах, че ще подам оставка. Това стана на заседанието на УС на клуба, което се проведе в сряда, не съм й давал гласност досега никъде другаде. Тя обаче не бе разгледана. Нейното обсъждане предстои да стане на следващото заседание на ръководството", каза Цветан Луканов.


"Засега не искaм да изтъквам мотиви, тъй като имам делови разговори. Това ще направя в най-скоро време, веднага след завръщането ми от Белград в началото на следващата седмица. Искам обаче да подчертая, че дори и оставката ми да бъде приета, това няма окаже влияние върху мъжкия отбор. Задължително трябва да уверя всички - и играчи, и треньор, и фенове, и баскетболната общественост в Ботевград, че няма да има абсолютно никакви сътресения, бюджетът на тима е осигурен до края на сезона", категоричен бе Цветан Луканов, който е един от двата основни спонсора на Балкан чрез неговата фирма "ЛЕКС Груп".