На редовно заседание на УС на БК Балкан, което се проведе днес, изпълнителният директор на клуба Цветан Луканов подаде оставка, която бе приета. По решение на ръководството на клуба новият изпълнителен директор ще бъде Петко Колев.


Оставка е депозирал и председятелят на УС на БК Балкан Георги Георгиев. Тя обаче ще бъде гласувана при свикването на Общо събрание на клуба.


Друго решение, което взе днес УС на БК Балкан, е общото събрание на клуба да бъде проведено до края на месец март 2016 година.


На практика случилите се днес неща означават, че ръководството на БК Балкан абдикира от задълженията си да управлява клуба. От което следва, че няма да изпълни и бюджета за новия сезон, който то само заложи преди началото първенството.


Едва ли и свикването на общо събрание по средата на сезона и след края на трансферния период е най-подходящото време за това. Най-логичното бе Управителният съвет да насрочи конкретна дата за провеждането му.


Кметът на общината Иван Гавалюгов каза, че не може да коментира днешните решения, без да се е срещнал лично с ръководството на БК Балкан. Днес той е отправил поредната покана към председателя на УС на клуба Георги Георгиев. И едва след като такава среща бъде проведена и получи отговор на интересуващите го въпроси, ще може да даде становище.


Единственото, което Гавалюгов коментира днес, бе, че желанието на общината е общото събрание да бъде насрочено в най-скоро време. По възможност в началото на януари, за да може да се реагира на създалата се ситуация.