Новоучредената Балканска баскетболна лига направи първия си гаф още преди да е стартирала. Днес тя не одобри участието в нея на "Балкан" Ботевград. 

Според установения при учредяването й регламент и критериите за участие в нея нашият отбор имаше има абсолютен резон да се включи в надпреварата. Ще припомним, че според тези критерии от българските тимове могат да бъдат - шампионът, носителят на купата, след това сребърният медалист от шампионата, финалистът за Купата и т.н.

Шампионът "Лукойл Академик" се отказа заради ангажименти в УЛЕБ и вместо него заявка подаде "Черно море", който игра финал за Купата на страната. От БК "Балкан" заявка също бе направена - в последния за това ден 31 май.

Днес обаче "Балкан" просто бе отхвърлен. Изпълнителният директор Петко Колев дори се обади днес сутринта да попита кога е срокът за внасяне на депозита от 10 000 евро. Един от шефовете на новата лига - Роберт Гергов, се свързал с Шай Щрикс, след което предал на Колев, че "Балкан" не е одобрен. Мотивът - залата в Ботевград не отговаряла на изискванията. Въпреки че в писмото си до Балканската лига от клуба ни бяха направили уточнението, че имат готовност да наемат за мачовете зала "Универсиада".

Въпреки това, обаче - ядец. Просто "Балкан" обърка всички предварителни замисли и в лигата, а и доста от сметките на други отбори по време на шампионата.

Недоволни от този неочакван развой, Георги Младенов и Петко Колев ще поискат специална пресконференция в близките дни-