Публикуваме открито писмо на Владимир Танев – управител на фирма „Травъл Медиа Груп”, до Общински съвет – Ботевград. Писмото е провокироно от скандалната сесия на местния парламент вчера. То гласи:


До Общински съвет Ботевград


   Не толкова уважаеми дами и господа общински съветници,


Обръщам се към вас, за да изразя огромното си огорчение, омерзение и погнуса от всичко онова, което видях, чух и преживях на днешната сесия на общинския съвет.
Местният парламент на обичания от мен Ботевград показа, че времето на Гочоолу и Дочоолу от едновремешния роден политически партизанлък се е върнало в Орхание.  Изгонване на телевизионен екип, отнемане думата на съветници от опозицияата и прогонването им от зала, недопускане изразяване свободно мнение на набедена от кмета фирма не се връзват с моите разбирания за норми на общуване и политически диалог в 21-ви век в европейска България.
С днешните си действия и бездействия Общински съвет - Ботевград посегна безпардонно върху доброто име на града и неговите трудолюбиви граждани.
Изразявам огромното си разочарование от групата съветници, подкрепяща все още административните ходове и приумици на кмета.
Благодарен съм към всички общински съветници, независимо от политическата им позиция, които изразиха  принципна подкрепа към мен и към ръководената от мен фирма. Намирам за ужасно безотговорно и твърде глупаво твърдението, че така  са подкрепили частни интереси. Да служиш на истината и демократичните принципи трябва да е лична кауза на всички членове на общинския съвет – включително и на подкрепящите все още кмета Георгиев.
Оставам верен на каузата на Ботевград и неговите трудови хора.
Пожелавам ви чудесни коледни и новогодишни празници!


Владимир Танев, Травъл Медиа Груп ЕООД