Бившия гард на Балкан Станимир Маринов, чието предсрочно напускане на ботевградския клуб се превърна в истинска сага, в дните преди Нова година изненадващо е бил потърсен от бившия си клуб с предложение за завръщане в отбора. Информацията получихме  от отлично осведомен източник, изключително добре запознат с делата на клуба.


Първоначалният контакт с юношата на Силистра е бил направен от човек, гравитиращ около отбора и доста близък с треньорското ръководство. Веднага след проучвателното обаждане, със Станимир се свързал лично Александър Тодоров, който съвсем невъзмутимо директно заявил на бившия си състезател, че желае неговото завръщане в Ботевград. Треньорът обосновал своето желание с преследваните високи цели от отбора, за постигането на които той имал нужда именно от играта на силистренеца. Разбира се, преди да се стигне до евентуалното завръщане, македонецът хладнокръвно обяснил, че двете страни задължително трабвало да сключат примирие, като Балкан изплати дължимите заплати на състезателя, а той, от своя страна, оттегли съдебния си иск. Очертаният от Ацо Тодоров план на "помирението" предвиждал една обща пресконференция, на която и двамата щели да си признаят и взаимно да си простят допуснатите грешки през изминалата половин година и така публично и официално да изгладят отношенията си. 


Не след дълго мислене върху изненадващото предложение, и съвсем очаквано, Станимир отказал на македонския специалист, като формалната, и вероятно най-несъществена причина за това, послужил вече осъществения контакт с него от страна на Черно море Варна.


Веднага след празниците наш репортер се свърза с бившия играч на Балкан, за да провери достоверността на информацията и за да получи повече подробности около внезапния интерес от бившия му клуб. Състезателят потвърди за обаждането на Александър Тодоров и за направеното му предложение да се завърне в отбора, но не пожела да разкрие повече детайли, като нито отрече, нито потвърди гореописаните подробности от разговора с македонския специалист.


Още преди няколко дни в централни спортни медии се появи информация, че освен Черно море, към гарда на националния отбор Станимир Маринов, интерес проявяват още два тима, единият от които бил Лукойл Академик. Но странно защо нищо не се споменаваше за другия. Колкото и невероятно да изглежда, оказва се, че прикритото от някои журналисти име на другия интересуващ се клуб е било това на Балкан Ботевград - именно клубът, с който само преди няколко месеца младият състезател разтрогна - формално заради неизплатени заплати, за което дори има образувано съдебно дело.


Съвсем изненадаващо и трудно обяснимо изглежда желанието на треньора да върне Станимир в Балкан, след като само преди няколко седмици бившият играч на зелените обясни, че си е тръгнал от Ботевград не толкова заради дължимите заплати, колкото заради некоректно отношение от страна на Александър Тодоров. Последният от своя страна тогава заяви доста категорично, че веднага би напуснал Балкан, ако Станимир се завърне в клуба !