Баскетболистите на Левски шокираха баскетболната общественост, като победи лидера Лукойл Академик със 77-69. С мощната подкрепа на своите фенове в зала Универсиада сините нанесоха първо поражение този сезон на гостите от Правец, които до този момент имаха 13 поредни победи в 13 мача.


Предварителните прогнози сочеха Лукойл Академик като абсолютен фаворит в този двубой. На практика обаче това не стана. С висок дух и освободена игра тимът на Левски, събрал в движение нови млади играчи след напускането на няколко основни  баскетболисти, спечели абсолютно заслужено.


Много добро включване за победителите направи Ивко Ивков. За малко повече от 20 минути игра ботевградчанинът отбеляза 11 точки, които с пропуските му от наказателната линия можеха да бъдат и повече, овладя 4 борби, пресече два паса и направи по един чадър и една асистенция. Голям мач направиха тримата най-опитни в състава на Левски. Капитанът Палев Иванов заби 30 точки, Димитър Ангелов е с дабъл-дабъл от 16 точки и 12 борби, а Алекс Симеонов вкара 15 точки и взе 8 борби под двата коша.


За Лукойл Академик, за който се предполага, че е имало подценяване на съперника от негова страна, 17 точки отбеляза Тери Смит, с 16 точки и 7 асистенции е новото попълнение Ди Браун, а Веселинов завърши с 10 точки.


Това бе последен мач от 16 кръг на НБЛ. В първата среща от следващия 17 кръг, която ще бъде в петък,  Левски ще гостува на Берое в Стара Загора.


Снимка: sportal.bg