„От медиите разбирам, че съм глобен 700 лв. и състезателните ми права са спрени за една среща. Поводът - спречкването в събота на мача в Ботевград. На терена съдиите не пожалиха средства и наказаха всички, които бяха близо до ситуацията... за мен санкции нямаше. Това ме навежда на мисълта, че и в доклада на Дежурния представител на БФБ аз не фигурирам като провинил се.


Изведнъж обаче дисциплинарната комисия на БФБ решава, че аз съм най-виновен от всички и ме санкционира по-сериозно и от онези, които съдиите в деня на мача са намерили за виновни. Вероятно от БФБ са гледали запис на мача, ще кажете. Може! И вярвам, че е редно да гледат запис. На същия този запис се вижда, че аз съм този, който отива при „побойника“, който е седнал в централния кръг и отказва да стане, за да го помоля да излезе, за да не пострада отборът му по-сериозно, което красноречиво говори за приноса ми към спречкването...


Само за справка припомням, че преди по-малко от година група ултраси, поддръжници на съперника, ми се нахвърлиха физически на загрявката на гостуването ни във Варна. За този инцидент клубът домакин бе глобен с колосалните 300лв. и нищо друго.


Хрумва ми, че начело на дисциплинарната комисия е шефът на БК Рилски спортист. Случайно или не, срещата, за която съм наказан, е именно тази срещу Рилски идната седмица.


Ласкае ме мисълта, че някой го е страх, но въпреки това ситуацията си остава повече от тревожна... както е тръгнало, много скоро българският баскетбол ще последва съдбата на родния хандбал... а колко от вас знаят, че в България се провежда първенство по хандбал?", пише Иван Лилов в профила си във Фейсбук.