В препълнения, но студен салон на читалище „Христо Ботев” тази вечер се състоя спектакълът „С любов и доброта – заедно ще спасим света”,  подготвен от клуб „Сълза и смях”. Клубът е създаден по проект „Успех” на ПМГ „Акад. проф.д-р Асен Златаров” и осъществява дейността си под ръководството на учителката Дивна Николова.

Спектакълът е посветен на 130 години от рождението на патрона на училището – Асен Златаров – велик български учен –биохимик, голям общественик с ясна гражданска позиция, публицист, писател, човек с голяма любов към младежите, вярващ в техните идеали и творчески способности. Това каза от сцената на читалището Даниела Колева – директор на гимназията.

В центъра на спектакъла са поставени човешките отношения и добродетели. Чрез изкуството младите хора отправят призив към родителите да разговорят по-често със своите деца, да проявяват разбиране към тях, да се вслушват не само в думите, но и в гласа на душите им

Сред гостите в залата бяха зам.-кметът на Община Ботевград инж. Красимир Андреев,  секретарят на общината Цеца Иванова, Христо Андреев – експерт в Регионален инспекторат по образование – София област, бивши учители и възпитаници на гимназията, директори на училища, ученици от основните учебни заведения в Ботевград, родители и близки на гимназистите.

По случай своя патронен празник училището получи поздравителни адреси от общинското ръководство, образователни и културни институции.