Певицата Весела Бонева стана жертва на полицейско насилие. Изнервен служител на реда, който охранявал сградата на БНР, безпричинно налетял на Бонева, в момент, в който тя искала да влезе в сградата за концерт на Биг Бенда.


Весела е с няколко счупени нокътя и е в стрес след бруталното нападение. Потресаващата случка, станала във вторник вечерта, разказа в ефира на "Преди обед" нейният приятел музикалният продуцент Еди Казасян. Той е известен сред приятели и колеги като Дон Еди и носи името на баща си - големия композитор Еди Казасян. Гаджето на певицата бе категоричен, че тя с нищо не е провокирала агресията на униформения. Като национална институция радиото се охранява от МВР.


''Това не е някакво сбиване в кръчма'', сподели потресен музикантът. ''Веси плачеше като малко дете'', добави той.


Веси Бонева била поканена на концерт на Биг Бенда в Първо студио на БНР с участието на американския джаз композитор Мария Шнайдер и под диригентството на Антони Дончев. Прекрачвайки сградата на радиото, полицай спира Весела и със строг тон й казва, че не може да влезе. Пита я дали има покана. Тя вади своята покана и обяснява, че ще отиде до колата, тъй като забравила да вземе един диск, който бил подарък за Мария Шнайдер. По думите на Казасян униформеният почнал да блъска приятелката му и да й крещи, че веднага трябва да махне колата от паркинга.


„Ставаме свидетели на това, че униформата, която трябва да излъчва чест, достойнство, да пази сигурността и реда в една държава се използва като анцуг с три ленти", заяви гаджето на Бонева. „Веси не спа цяла нощ. Аз също", сподели той. По време на концерта в БНР Еди карал ски в Боровец, но след като Веси му се обадила да му разкаже разплакана за боя той веднага се върнал в София.


„Тази вечер полицай от охранителна полиция си позволи да изцапа униформата и честта на всичките си колеги, като посегна на едно от най-милите, възпитани и истински дами в България!", написа часове след скандалната случка Еди Казасян в профила си във Фейсбук. Той публично поиска министърът на вътрешните работи Веселин Вучков незабавно да разпореди проверка, пише "Всеки ден".


„Господин министър, знам много добре, че не можете да отговаряте за психическите отклонения на служителите си, но е редно да разпоредите проверка за състоянието на онези, които пазят обществото от анархия и прояви на агресия", написа музикантът.


Разследването на скандалното поведение на служителя на МВР се води от столичното 4-то РПУ. По думите на Еди Казасян колеги на полицая побойник го извинили с думите, че той скоро щял да става баща и затова бил леко изнервен.