Веднага след като се разбра, че от следващия сезон няма да бъде треньор на Балкан, Александър Тодоров изясни причините за напускането си.

 

"Бих желал да споделя с вас решението си да не продължа работата си като старши-треньор на Балкан.

 

Въпреки изключително доброто предложение, което получих от мениджмънта на клуба да остана за още година и въпреки невероятните моменти, които изпитах начело на този отбор в най-баскетболния град на България, решението ми бе продиктувано от лични мотиви. Мотиви, които са продиктувани от всичко онова, което се случи в хода на сезона, най-вече в последните 45 дни от него.

 

Твърдо убеден съм, че присъствието ми в Балкан за още един сезон би донесло много повече негативи, отколкото позитиви на клуба. С мен начело и догодина, считам, че за Балкан няма да бъде възможно да продължи да крачи уверено и успешно по пътя, по който поехме заедно с ръководството преди почти две години.

 

Бих искал публично да изкажа огромна благодарност на изпълнителния директор на Балкан г-н Цветан Луканов, на кмета на града г-н Георги Георгиев за тяхното доверие и безрезервна подкрепа. Благодаря на всички фенове на Балкан, на абсолютно всички хора, които работиха за мен и заедно с мен – в офиса, в залата, в треньорския щаб на Балкан по време на моя престой.

 

И накрая, но не на последно място, поднасям най-искрената си признателност и респект към моите играчи, с които работих през последния сезон. Вие всички ми помогнахте този сезон да го помня винаги, но същевременно вие всички ми помогнахте да стана по-добър треньор. Вие сте страхотни момчета и страхотни играчи и съм сигурен, че занапред ще продължите да побеждавате, да покорявате нови върхове в играта, наречена баскетбол.

 

За мен като треньор в следващите няколко дни започва ново предизвикателство. В нов отбор и в нова страна, където се надявам да имам шанса да срещна и да работя с добри баскетболисти и с добри хора, каквито несъмнено оставям тук, в Балкан и в Ботевград.

 

 

Искрено ваш: Александър Тодоров