В днешното гостуване на  Лукойл Академик отборът на Балкан изигра две различни полувремена. По-лошото бе второто и тимът загуби с категоричното 90-75, след като на почивката имаше аванс от 8 точки - 51-43.


Зелените започнаха мача по-добре и поведоха с 15-5 в средата на първата част. Само за две минути обаче домакините направиха серия от 9-0 с две тройки на Захариев. Последва ранен таймаут за Влада Вукойчич и Балкан спечели първата четвъртина с 1 точка разлика - 26-25.


Във втората четвъртина водачеството в резултата бе сменяно няколко пъти и в 18-та минута резултатът бе 45-41 за Балкан. Реферите отсъдиха последователно неспортсменско и техническо нарушение на Ди Браун от Лукойл, балканци се възползваха от това и с точна стрелба от наказателната линия поведоха с разлика от 8 точки - 51-43.


През второто полувреме обаче Лукойл Академик надигра тотално своя съперник. Особено фрапираща в това отношение бе третата четвъртина, завършила при 30-13 за домакините от 9 техни тройки и кош и фаул. Причините бяха трагичната игра в защита на играчите на Балкан и  влошилата се драстично тяхна стрелба след почивката. 


При 73-64 за Лукойл Академик след третия период, зелените направиха неуспешни опити за обрат.  Стрелбата продължаваше да не им върви, съпротивата им в защита падна още повече и разликата в полза на Лукойл Академик се вдигна до 15 точки.


Лукойл Академик отбеляза цели 19 пъти зад дъгата от 33 опита, което е над 57 процента. Докато балканци успяха само 5 пъти от тройката от 23 опита.


Драгович вкара 22 точки за победителите, Захариев има 21 плюс 9 борби, 14 точки отбеляза Тери Смит, а Дениъл Браун направи впечатляващ дабъл-дабъл с 13 точки и 16 асистенции.


За Балкан  с 13 точки е Вукота Павич, 12 има Павел Маринов, с 11 е Върбанов, по 9 добавиха Стаменкович и Мартин Маринов, Милованович вкара 8.