Повече от 73 ученици от ПГТМ „Христо Ботев” са заявили участие и ще заемат мениджърски позиции в общо 18 компании и институции, сред които: Министерство на околната среда и водите, Областна администрация на София област, Интегрейтид Микро Електроникс България ЕООД, Джи И Фармасютикълс ООД, Sensata Technologies, Атлантис Нет, Балкангаз, Бюро по труда, Грамер АД, СД „Бонев и сие” - Кабелна телевизия, Автосервиз „Вами”, Община Ботевград, Районен съд, Районна прокуратура и други. Директор и помощник директор за един ден на ПГТМ „Христо Ботев” ще бъдат Ивелина Найденова от 11 „д” и Мирослава Захариева от 10 „В” клас. Това съобщиха от ръководството на учебното заведение.


За поредна година „Атлантис Нет” и botevgrad.com също се включиха в инициативата „Мениджър за един ден”. Учениците Теодор Коловски, Галя Василева и Стефан Нинов от 11 „Б” клас и Преслава Цветанова от 10 „Д” на ПГТМ "Христо Ботев" – Ботевград станаха част от екипите на интернет доставчика и информационния сайт.  


След края на занятието учениците ще се съберат отново в училището, за да споделят впечатления от участието си в работния процес на определените места.


Инициативата „Мениджър за един ден” дава възможност в един работен ден ученици от цялата страна да заемат ръководни постове в държавни и обществени институции и частни фирми. По този начин младите хора получават възможност да се запознаят с работата и да изберат бъдещата си професионална ориентация.