Състезателят от националния отбор на България Владимир Далаклиев се класира на шесто място на европейското първенство в олимпийските категории, което се провежда в Русия. В своята категория до 68 кг, която се проведе в петък, 27 март с 28 участници, състезателят на ботевградския клуб Сунг Ри Атлантик бе на крачка от отличието.


Той бе спрян на четвъртфинала от добре познатия му хърватин Филип Гръгич след скандални съдийски решения. Срещата завърши при резултат 11-9 за Гръгич, след като на Влади Далаклиев не бяха зачетени два удара в главата на съперника за по 3 точки. Впоследствие хърватинът отстрани на полуфинала поляка Михал Лониевски и стигна до финала, където загуби от Беркай Акьол от Турция.


На старта на състезанията в град Налчик Владимир Далаклиев победи с 2-1 точки Алон Елбохар от Израел. Във втория двубой срещна изключително мотивирания  представител на домакините Вячеслав Минин. В една резултатна среща Влади  успя да го преодолее и спечели победата с 9-8 точки.


Така Владимир Далаклиев остана в подножието на отличията и в крайното класиране заема шесто място. Радостната новина е, че засега той остава в челните места в световната ранкинг листа, които дават право на участие на първите Европейски олимпийски игри през юни 2015 в Баку.