Както е известно, кметът на Ботевград Георги Георгиев притежава и вила във вилната зона на Ботевград – Зелин.  Този имот също бе споменат в предаването „Тази сутрин” на bTV, излъчено в понеделник,  в което той се яви по собствено желание. Пред водещия Антон Хекимян и разследващия журналист Стоян Георгиев, г-н Г. сподели, че реализира мащабното строителство в имението си в Новачене с помощта на банков заем в размер на 425 000 лева, който е обезпечил с ипотека на два имота – вила в Зелин и апартамент в кооперацията, в която живее със семейството си.


Неотдавна обаче до botevgrad.com достигна информация, че  кметът продава имота си в Зелин за 200 000 лева, като за целта ползва услугите на местна брокерска агенция. За да проверим дали тази мълва отговаря на истината, се свързахме със собственичката на въпросната агенция. Тя не потвърди, но и не отрече категорично, че ще търси купувач за кметската вила в Зелин. Мълчанието й в случая е напълно разбираемо – да защити интереса на клиента си и да оправдае доверието, което той й е гласувал.


На въпроса дали на сайта на брокерската агенция е публикувана обява за продажба на вилата на кмета, собственичката даде отрицателен отговор.