Вчера, 18 май т.г., на „Позитано” 20 в София се проведе Шестата отчетно-изборна конференция на Българския антифашистки съюз.
В работата й взеха участие Симеон Игнатов – заместник-председател на ЦС на БАС и Весела Груева – секретар на ЦС на БАС. Сред участниците бяха и Кръстьо Джерманов – най-младият партизанин в някогашния Трънски партизански отряд и другар на м-р Томсън, член от фамилията на легендарния партизанин в отряда „Чавдар” Антон, от с.Антон. Имаше и хора със завидно политическо и стопанско минало.
Конференцията започна с едноминутно мълчание за починалите членове на Съюза през последните пет години, от последната конференция.
Обширен и задълбочен анализ за работата на Областната организация за петгодишния  период от 7 май 2010 година до 18 май т.г. направи в отчетния си доклад председателят на Областната организация на БАС Йорданка Кринчева.
На Конференцията беше изслушан и отчета за финансовото състояние за същия период, представен от Недялка Димитрова – председател на Ревизионната комисия.
Двата документа, както и проекта за решения-насоки за бъдещата дейност на организацията, представени от Пенка Панталеева, бяха приети след редица предложения за допълнения и корекции по предварително предложените документи.
Заместник-председателят на ЦС на БАС Симеон Игнатов даде положителна оценка за работата на Областния съвет на Софийска област, на ръководството и председателя Йорданка Кринчева.
Конференцията преизбра Йорданка Кринчева за председател на ОблС на БАС за следващия петгодишен период. Илия Кусев беше избран за един от четиримата заместник-председатели на Изпълнителното бюро. Той, заедно с Чавдар Крачунов – председател на Общинската организация на БАС, бяха избрани за делегати на VІ-тия конгрес на Българския антифашистки съюз, който е планиран за 20 юни 2015 година в киносалона на „Позитано” 20 в София.