"Балканци! Юнаци!" "И само Балкан, оле! И само Балкан, обичаме те"! С  тези и още много други възторжени възгласи бяха посрещнати на градския площад играчите и треньорите на отбора на Балкан, който тази вечер спечели сребърните медали от българския шампионат.


Шоуто бе спретнато спонтанно и за нула време площадът се изпълни с привърженици на Балкан - от малки деца до хора на солидна възраст. Градският духов оркестър, както и диджей, привнясаха допълнително настроение.


С много овации бяха посрещнати и баскетболистите и техните треньори, като всеки един от тях изрази възхищението си от подкрепата, която отборът получаваше през целия сезон. Преди това зам. кметът на общината Красимир Андреев поздрави топло всички - и отбор, и фенове и предаде поздрави от председателя на БК Балкан и кмет на общината Георги Георгиев.


В продължение на повече от час площадът ехтеше от радостни възгласи, а кулминацията настъпи със зарята в чест на тима на Балкан и неговите фенове. Имаше и поздравления, и закачки. Иван Лилов се опита да свири на флигорна, но се оказа, че по му се отдават ударните инструменти. Естествено, не мина и без българско хоро.


След това феерично шоу на градския площад всички се отправиха да празнуват. Макар и с нотката на известно съжаление, че тези сребърни медали можеха реално да бъдат и златни. За Ботевград обаче баскетболистите си остават златните момчета и по такъв начин бяха и посрещнати, и изпратени.


Честито, балканци!