Сериозни дебати предизвика 7-мото, извънредно, заседание на Общинския съвет - Етрополе, което имаше една точка в дневния ред:


Прехвърляне чрез непарична /апортна/ вноска по реда на Търговския закон, в полза на МБАЛ "Проф. д-р Александър Герчев"-Етрополе" ЕООД гр. Етрополе на всички придобити активи в резултат на изпълнението на проект "Обновяване и оборудване на МБАЛ "Проф. д-р Александър Герчев - Етрополе", ЕООД, гр. Етрополе", по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG161O001/4.1-05/2011/003 по Оперативна програма "Регионално развитие" /2007-2013/ - вх. №112.


Това е точката, която отпадна на миналото заседание поради липса на кворум.
Докладвана беше от Венета Гергова - заместник-кмет на Община Етрополе. Обсъждането започна доста остро още от самото начало, като мненията и становищата бяха изказани особено сериозно. На моменти дискусията предизвика размяна на лични реплики между съветниците.
Основната част от изказванията:
Милчо Цацов изрази съмнения за конфликт на интереси от страна на фирма "Жорал", които бяха отхвърлени от Георги Николов и от председателя на комисията в общинския съвет Иван Герчев.
Последва предложение на Пенко Нинов да се даде думата на д-р Цено Глогов, който да обясни каква част от оборудването по проекта е действаща. От своя страна д-р Глогов сподели, че е предоставил на съветниците доклад по проблема и заяви, че са необходими около 120 хил. лв. за до окомплектоване на оборудването, като същевременно са нужни и специалисти за работа с него.
В отговор на това, Венета Гергова поиска обяснение кои уреди не работят и, че всички те имат гаранционни срокове, за които фирмите-доставчици носят отговорност. По отношение на персонала са проведени необходимите обучения, за което има и съставени протоколи.
Владимир Александров, за поведението на съветниците на БСП на миналото заседание: "след напускането на 6-то редовно заседание на Общински съвет - Етрополе, групата на БСП бе атакувана, че е напуснала заседанието и не е гласувала тази точка. За БСП община Етрополе винаги е била на първо място, затова аз предлагам да се подкрепи тази точка и да се гласуват допълнителни 120 хил. лв. в актуализацията на бюджета за пълното разработване на проекта".
Съгласие изрази и Мила Манчева, за да започне реалното използване на уредите по проекта.
Милчо Цацов направи много остри критики на реализацията и неефективност на апаратурата и като цяло на проекта.
Боряна Керемидска сподели становище, че "няма полза нито за болницата, нито за общината от този проект. Болницата ще задлъжнее с 700 хил. лв., а това е финансова загуба".
В отговор на всички критики, Венета Гергова заяви доста ясно личен ангажимент за изясняване на необходимата сума за до обзавеждане на апаратурата и тогава да се включи в актуализацията на общинския бюджет.
След дългите дебати основното предложение бе прието с 14 гласа "за" и 3 гласа "въздържал се" /Боряна Керемидска, Давид Давидов, Милчо Цацов/.
Предложението на Владимир Александров да се гласуват допълнителни 120 хил. лв. в актуализацията на бюджета, също бе прието.