За днес от 17 часа бе насрочено второто извънредно заседание на ОбС, на което общинската администрация трябваше да представи информация, по искане на група съветници, за това какъв е размерът на просрочените и неизплатени задължение на община Ботевград за периода от 2003 до 2015г. Но и то, както първото, което бе свикано на 5 юни по същия повод, се провали поради липса на кворум.


Днес в залата присъстваха шестима съветници от опозицията и председателят на Общинския съвет. Представители на общинската администрация бяха Красимир Андреев – временно изпълняващ длъжността кмет на Ботевград, и Цеца Иванова – секретар на общината.


„Очаквахме, че и тази сесия ще се провали заради липса на кворум. Това е поредната демонстрация на безхаберие от страна на управляващото мнозинство по една толкова важна тема. Общинската администрация също прояви безотговорност като не подготви информацията във вида, в който поискахме. Не искаме от тях да ни успиват с разни приказки за лека нощ, а да си свършат работата, каза пред наш репортер общинският съветник Христо Якимов. -Всичко това говори само за едно – общината има дългове, които иска да прикрие”, допълни той.


Адв.Якимов поиска от Йорданка Лалчева да обърне внимание на общинската администрация да си изпълнява задълженията към местния парламент.