Капитанът на Балкан в последните два сезона - Павел Маринов, от следващия сезон ще бъде играч на  Динамо Букурещ. Това съобщи днес gong.bg. В официалния сайт на тима от румънската столица все още няма потвърждение на тази информация.


Както е известно, от новия сезон начело на завърналия се в елита на румънския баскетбол Динамо Букурещ ще бъде Александър Тодоров. В момента и Маринов, и Тодоров, са в Съединените щати и участват в поредицата от кампове, организирани от Ноа Далман.


Нищо чудно и самият Далман да продължи кариерата си в Румъния. За това намекна самият Александър Тодоров след пресконференцията, на която официално бе представен като новия наставник на Динамо. Той сподели пред botevgrad.com, че има намерение да предложи на Далман отново да играе под негово ръководство, както и че има интерес и към Павел Маринов, но след като се изясни бъдещето му в Балкан.


Както е известно, именно Александър Тодоров доведе Ноа Далман в Европа - първо в МЗТ Скопие, а след това и в Балкан, където американецът остави отлични впечатления. Преди две години Тодоров привлече в Балкан и Павел Маринов, който се утвърди като един от лидерите на зелените.


БК Балкан не е уведомен за преминаването на Павел Маринов в румънския тим. От клуба съобщиха, че договорът му с клуба е изтекъл. На запомнящото се отпразнуване на сребърните медали на 1 юни на градския площад самият Павел Маринов заяви, че няма предложение за нов сезон в Балкан.