Днес Александър Тодоров бе представен официално като старши треньор на Динамо Букурещ. Това стана на специална пресконференция, която се проведе в румънската столица. На нея присъстваха президентът на CS Динамо Елисавета Липа и всички шефове и спонсори, които говориха за предстоящия нов "Проект Динамо". Бившият гранд има в историята си 22 титли и 4 купи на Румъния, а тази година, след няколко сезона във втора дивизия, се завърна в елита на румънския баскетбол.


"За мен е голяма чест да бъда част от Динамо Букурещ, който е не само велик отбор, но и румънска марка в областта на спорта. Бих искал да благодаря на ръководството на клуба, че ми даде възможност да работя с този отбор. Това ще бъде първата ми година в Румъния, но не се смятам за начинаещ. Защото в последните години с отборите, които водех, играхме много мачове с румънски тимове - и официални, и приятелски. Освен товаq докато бях в Ботевград в последните три сезона, имах възможност да наблюдавам десетки срещи от румънското баскетболно първенство".


Помощник на Александър Тодоров в Динамо Букурещ ще бъде сърбинът Желко Бугарчич, който досега бе старши треньор на тима. Главният мениджър на клуба Ливиу Пуйку каза на пресконференцията, че вече е в ход и селекцията на отбора за висшата лига. Той подчерта, че в плановете са няколко добри румънски баскетболисти, както и двама играчи от България.


Самият Александър Тодоров уточни днес пред представител на botevgrad.com, че това ще бъдат баскетболисти, които са играли под негово ръководство, докато е бил треньор в България. Конкретни имена не посочи, но намекна, че има намерение да разговаря с някои от миналогодишния отбор на Балкан. Подготовката на Динамо ще започне на 10 август.


Утре Александър Тодоров заминава за Минесота, САЩ, където ще участва в баскетболен камп. Вече няколко години един от любимците на ботевградската публика преди един сезон - Ноа Далман, организира серия от летни кампове. В тях освен Александър Тодоров ще вземат участие още Павел Маринов и Велислав Гълъбов, поканени лично от Ноа още миналата година.


Снимки: Официален сайт на Динамо Букурещ