В рамките на тържествата в Етрополе, днес от 11:00 часа  беше открит обновен Младежки клуб, който се намира в сградата на НЧ "Тодор Пеев-1871", град Етрополе.
Това е помещението, в което през 1981 година беше открит първият в страната за тогавашното време Кино-видео клуб.
Днeс отново залата се предоставя на младите хора като Младежки клуб. Общата стойност на инвестицията е 90 хил. лв., от които 60 хил. лв. са за сметка на Община Етрополе, а останалите 30 хил.лв. са по Проект: "Програма за развитие на селските райони".
При откриването Анита Пешева посочи, че в него ще могат да се организират детски дискотеки, да се представят презентации, обучения по различна тематика с  прожектиране на съответните филми по разглежданите теми. Очаква се младите хора да го запълнят със съдържание, защото много отдавна в Етрополе има нужда от такъв център. На откриването присъстваха още Росица Христова – заместник-кмет, Мариана Драганска - секретар на Община Етрополе и Росица Иванова – инспектор ПКВ към Общинска администрация. Беше още и делегацията от град Можайск, начело с кмета Василий Овчинников.
Помещението дава богата възможност за разнообразна по тематика и съдържание дейност, след като е ремонтирано, оборудвано, обзаведено, и пригодено за новата си роля. Освен залата за основната дейност, са ремонтирани сервизните помещения и тоалетните, сменена е дограмата, ремонтирана е ВиК системата, осигурено е осветление, озвучителна техника, професионален проектор.
Анита Пешева съобщи, че тази година за 5-ти пореден път ще се проведе "Младежки фестивал", който се провежда по инициатива на Младежка група "МОГА". Както и че идеята за подновяване на Клуба е на тази група.
Отец Христо извърши водосвет за здрав, благополучие и успех на младите хора при използване на Клуба.
Приветствие към присъстващите отправи Венета Гергова - заместник-кмет на Община Етрополе. Тя пожела на всички млади хора да следват мечтите си и този клуб да бъде тяхното място за творчество и реализиране на мечтите.
Представители на Младежката група благодариха за изпълнението на проекта и изразиха своята радост, както и надежда, че няма да спират да работят. Основната им идея е  да работят с деца.
Лентата бе прерязаха Венета Гергова - заместник-кмет на община Етрополе, Константин Калайджиев и Слав Николов - основатели на група "МОГА".
Накрая Тоника и Цвети изпълниха няколко песни, с които поздравиха всички присъстващи.