Общинският съветник Иван Гавалюгов заяви пред botevgrad.com намерението си да участва в изборите за кмет на община Ботевград през октомври тази година. Кандидатурата му ще бъде издигната от местната коалиция ГДБОП - Гражданско движение за ботевградски обществен просперитет, която е регистрирана в ОИК за участие в изборите за общински съветници, кмет на община и кметове на кметства. Ето какво заяви той по повод решението си да се включи в кметската надпревара:


"Определено считам, че в община Ботевград е наложителна кардинала промяна в управлението , която да доведе най-вече до значително подобряване и нормализиране на обществените взаимоотношения, силно деформирани и увредени от работа на двата органа на местната власт - Общинска администрация и Общински съвет.


За съжаление, очевадните пороци на досегашното управление и вредите, които то нанесе на община Ботевград, подозрително се подминават от всички държавни органи, а дори изглежда, че съучастнически се толерират и от политическите сили, ръководили страната през последните 12 години.


Арогантността и чувството за безнаказаност са стигнали дотам, че едно лице, въпреки че е разследвано за редица мащабни злоупотреби, не чувства никакви морални задръжки и се кандидатира за пореден път, търсейки подкрепа за затвърждаване на аморалния стил и корупционен модел на това управление.


Община Ботевград се нуждае от коренна промяна, а тя може да се извърши само с волята и активното участие на нейните жители. Надявам се, че с моята кандидатура хората ще имат още един избор в подкрепа на положителната промяна в цялостното развитие на общината. "