Кандидатът за кмет и водач на листата на ГДБОП Иван Гавалюгов и кандидати за общински съветници от гражданското движение се срещна днес с жители на селата Гурково и Радотина. Срещите преминаха под формата на дискусия за проблемите, с които най-често се сблъскват хората от селата – лошото качество на питейната вода, въпреки изградените пречиствателни станции, кражбите по домовете и на селскостопанска продукция, некачественото асфалтиране,  огромните дупки по междуселските пътища, поддържаните тревни площи в централната част на селата, липсата на съоръжения за игра и забавления на децата, които посещават бабите и дядовците си през почивните и ваканционни дни.  Иван Гавалюгов пое ангажимент пред хората, че ще работи за решаване на изброените проблеми.


„Ние сме хора на диалога и считам, че по този начин успешно може да се реши всеки един проблем. Обещаваме единствено, че ще работим за това.”, каза кандидатът за кмет.
„Това, което ми се иска да се случи на предстоящите избори, е всеки един от Вас да направи своя информиран избор. Всеки от своя гледна точка, без натиск, без страх да изрази своята воля. Това е същността на демокрацията, според мен. Не искаме да Ви натякваме или да Ви налагаме нашето виждане за управлението на общината или за решаването на даден проблем. Вашето мнение също е важно. Нашата цел е да върнем диалога в общината, защото такъв липсва, заяви пред избирателите Иван Гавалюгов. -В Общински съвет – Ботевград – органа на местно самоуправление, който определя местната политика, нещата се налагат от общинското ръководство, предложенията се приемат формално от мнозинството, независимо дали предложението е най-рационално или незаконосъобразно”, каза още той в подкрепа на думите си. 


И пред хората от двете села Иван Гавалюгов обясни, че през изминалия мандат в община Ботевград няма нито един реализиран проект за развитие на селския туризъм. „А това е една от възможностите селата в Ботевградска община да бъдат привлекателни, да бъдат атрактивни, в тях да се развива дребен бизнес.


Радотинец поиска от кандидата за кмет да изясни въпроса за средствата за безплатен превоз на пенсионерите. „Едва тази година разбрахме истината – че тези средства се осигуряват от държавата”, допълни той. Мъжът се поинтересува и за състоянието на общинското дружество ВиК.


Възрастната жена от същото село се обърна към Иван Гавалюгов и кандидатите за общински съветници със следните думи: „Много ми харесва, че млади хора, като Вас, имат желание да направят промени. Това нас ни окуражава. Поздравявам Ви за ентусиазма. Ние ще Ви подкрепяме, а Вие продължавайте да работите. Съгласна съм, че в Община Ботевград са необходими промени”,


„Не Ви познавам лично, но от няколко места чух името Гавалюгов. Отзивите за Вас са добри. Хората казват: „Гавалюгов е давал отпор, той е имал смелостта да се опълчи срещу нередностите.”.  Радвам се, че сте млад и енергичен човек, който има желание нещо да промени”, каза друга жена, която също бе дошла да чуе идеите на кандидатите от листата на ГДБОП за управление на Община Ботевград.


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!